Vermijding als gevolg agressie-incident
03 januari 2017 

Vermijding als gevolg agressie-incident

Vermijding is iets waar je last van kan hebben na een agressie-incident. Het is een van de 3 V’s
Deze 3 V’s staan voor:

  •  Veelvuldige herhaling
  • Verhoogde waakzaamheid
  • Vermijding.

Hieronder lees je 1 van de 3

Vermijding

Onder vermijding wordt verstaan dat je situaties of personen uit de weg gaat die lijken op het incident dat je meegemaakt hebt. Zo probeer je te voorkomen dat je in situaties belandt die er toe kunnen leiden dat je weer bij een agressie-incident betrokken raakt.
Ik schrijf “lijkt” , want in de praktijk wordt dit eerder opgemerkt door anderen dan door jezelf. Het is namelijk zelden een bewuste keus.

Het kan zomaar zijn dat je ongemerkt keuzes maakt. Hierdoor ga je telkens bepaalde personen of situaties uit de weg. Dit is vlak na een agressie-incident logisch. Hoe langer je dit echter doet, des te moeilijker wordt het om toch die situaties of personen weer op te zoeken. En het rare is dat juist het aangaan van de confrontatie een betere oplossing kan zijn. Doe dit in het begin vooral niet alleen, samen is meestal prettiger.

En nee, dit is niet makkelijk. En ja, ook dit gaat weer over.

3 V’s moeten in 6 weken afnemen.

Nemen de 3 V’s in de loop van 6 weken niet af, dan kan het wijs zijn om professionele hulp te zoeken.  Er bestaat een kans dat je anders een posttraumatische stress-stoornis ontwikkeld.

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig mail of bel gerust 0628 9495 22

Lees ook de artikelen deze artikelen over de 3 V’s:

Over de schrijver