Page content

article content

Veelvuldige herhaling als gevolg van agressie-incident

Veelvuldige herhaling. Een situatie speelt zich telkens weer opnieuw af in je hoofd. Na een agressie-incident kan je een tijd last hiervan hebben. Dit is een van de 3 V’s.
Deze staan voor:

  • Veelvuldige herhaling
  • Verhoogde waakzaamheid
  • Vermijding.

Hieronder lees je 1 van de 3: Veelvuldige herhaling.

Misschien ken je het wel. Je hebt iets heftigs meegemaakt en de situatie blijft zich maar herhalen in je hoofd. Telkens weer lijkt het als een soort film zich af te spelen en jij bent de hoofdrolspeler. En het lijkt niet te stoppen. Sterker nog hoe meer je je best doet om het te stoppen, hoe vaker het zich lijkt te herhalen.

Het goede nieuws is het gaat weer over. Het proberen te stoppen heeft dus geen nut. Wat wel helpt is om er op enige afstand naar te kijken. Uitstappen dus.

Mij helpt de metafoor met de wolken altijd goed. Als je uit een raam kijkt en je ziet wolken voorbij drijven dan denk je nooit “ik heb een wolk” en je hebt, denk ik, ook nooit het idee om een raam open te zetten om een wolk binnen te laten.
Zo is het ook met gedachten, ze komen langs als wolken, kijk ernaar, vindt er het jouwe van en laat ze weer gaan.

Verder is het misschien vervelend om te horen, maar ga er niet vanuit dat jou als maar herhalende gedachten ook nog overeenkomen met wat er werkelijk gebeurd is. Het lijkt er op, maar de langsdrijvende gedachten zijn net als wolken…..ze vervormen terwijl je er naar kijkt.

Het moet wel afnemen in 6 weken

Nemen de 3 V’s in de loop van 6 weken niet af, dan kan het wijs zijn om professionele hulp te zoeken.  Er bestaat een kans dat je anders een posttraumatische stress stoornis ontwikkeld.

Wil je meer informatie of heb je hulp nodig mail of bel gerust 0628 9495 22.

Lees ook over de drie andere V’s. Dit zijn:

Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Veelvuldige herhaling als gevolg van agressie-incident

Plaats een reactie

Klik gerust eens door onze categorieën heen:

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website