Page content

article content

Soms zijn ze nodig….bevrijdingstechnieken

Veel trainingen van EHBA zijn gericht op het voorkomen van agressie en op interventies die het best helpen om iemand rustig te krijgen. Maar in sommige situaties ontkom je er niet aan om medewerkers ook te training in bevrijdingstechnieken.

Bevrijdingstechieken zijn, zoals het woord al zegt, technieken om jezelf te bevrijden. Dit kan variëren van het losmaken van een hand als iemand je kleding vastpakt tot aan het loskomen uit een verwurging.
Ja, helaas in sommige situaties komt het voor dat medewerkers echt fysiek aangevallen worden. Het is voor de medewerker erg prettig om te weten dat je vrijwel altijd los kunt komen.

Het mooie is dat als je weet dat je makkelijk los kan komen dat dit er toe bijdraagt dat er minder stress is, waardoor je beter na kan blijven denken en dus betere keuzes kan maken tijdens een agressie-incident.

Als je veel geconfronteerd wordt met fysieke agressie, dan is het vaak beter om eerst een training bevrijdingstechnieken te volgen en daarna pas de basistraining omgaan met agressie. Dit klinkt misschien vreemd, want in de basistraining zitten veel technieken om fysieke agressie te voorkomen. Toch leert de praktijk dat mensen die veel met fysieke agressie van doen hebben ook tijdens een training pas ruimte in hun hoofd krijgen als ze weten dat ze los kunnen komen.

Lees hier meer over de basistraining.

Laat een bericht achter

Klik gerust eens door onze categorieën heen:

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website