Page content

article content

Ben ik de juiste persoon?

Iemand staat heel boos tegen je te schreeuwen en je bent al geneigd om terug te gaan schreeuwen……maar dan herinner je je plotseling die handige de-escalatietechnieken!

Je gaat stevig staan, je brengt je ademhaling omlaag en dan schiet je ook nog de procedurevragen te binnen en je stelt jezelf gelijk de eerste vraag: “ben ik de juiste persoon waar tegen geschreeuwd wordt.

Hoera, het antwoord is: NEE. Deze boosheid van deze meneer die tegen jou staat te schreeuwen gaat niet over jou. Hij is boos op de organisatie. En dit inzicht helpt je gelijk weer om nog rustiger te worden.

Tja zo zou het in een ideale situatie kunnen gaan. Door jezelf de procedurevragen te stellen, doe je als het ware een stapje achteruit.

  • ben ik de juiste persoon?
  • is dit de juiste plek?
  • is dit de juiste tijd/ heb ik wel tijd?

Tijdens de basistrainingen van EHBA is er veel aandacht voor dit soort handige trucjes om jezelf even in de achteruit te zetten. En natuurlijk gaat het niet altijd even soepel in de praktijk. Maar telkens als je het weer even probeert en het blijkt te werken, wordt je steeds meer bedreven in het toepassen van al die technieken die helpen om agressie te voorkomen of om de rust te herstellen.

Laat een bericht achter

Klik gerust eens door onze categorie├źn heen:

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website